FR
· opleiding · programma
De Vieusart Academy of Culinary Arts groepeert de verschillende stageplaatsen en biedt aan 10 jongeren 30 dagen opleiding aan in nieuwe technieken en toepassingen, gegeven door gerenommeerde professionele specialisten. Deze opleiding wordt gevolgd door 3 stages van telkens 4 maanden in de meest gereputeerde restaurants van het land.

Opleiding in keuken :
6 weken van intense opleiding, verdeeld over 12 modules


werken met chocolade , desserts op bord
brood en banket
technologie – technische en wetenschappelijke benaderingen
moleculaire keuken – basis en principes
nieuwe technieken, nieuwe uitrustingen
food pairing
oenologie – initiatie in de wijndegustatie
hygiëne in het restaurant – concrete hygiënemaatregelen
kennis en kunde, op zoek naar uitmuntendheid.

Opleiding in zaal :
5 weken van intense opleiding, verdeeld over 10 modules


communicatie klant, protocol en voorrang
verwachtingen van de sommelier
oenologie - wijnen en sterke dranken in de wereld
bartender – aperitieven en cocktails
bier – productie en variëteiten
koffies, thees, waters, kazen kennis en kunde, op zoek naar uitmuntenheid.

Onze bezoeken aan leveranciers en productieplaatsen vervolledigen de opleiding, alsook de talrijke discussies en gedachtenuitwisselingen met de Vieusart Academy of Culinary Arts en de attitude van de stagiaire.