Chemin de Vieusart, 35
1300 Waver
un centre de perfectionnement en restauration gastronomique
U hebt net uw opleiding aan de hotelschool beëindigd en u droomt van een carrière in de gastronomie ?
U meent over de vereiste kwaliteiten en motivatie te beschikken om aan een exclusief professioneel leven te beginnen ?
U wilt nog verder gaan ? Wij bieden u de mogelijkheid aan om u te vervolmaken, om uw basisopleiding verder te zetten via een unieke formule waarbij een doelgerichte opleiding wordt gecombineerd met stages in de meest gerenommeerde restaurants van het land, naar voorbeeld van het Franse partnerschap.
Jean-Luc Pigneuroprichter
De Vieusart Academy of Culinary Arts groepeert de verschillende stageplaatsen en biedt aan 10 jongeren 30 dagen opleiding aan in nieuwe technieken en toepassingen, gegeven door gerenommeerde professionele specialisten. Deze opleiding wordt gevolgd door 3 stages van telkens 4 maanden in de meest gereputeerde restaurants van het land.
6 weken van intense opleiding, verdeeld over 12 modules
5 weken van intense opleiding, verdeeld over 10 modules
Onze bezoeken aan leveranciers en productieplaatsen vervolledigen de opleiding, alsook de talrijke discussies en gedachtenuitwisselingen met de Vieusart Academy of Culinary Arts en de attitude van de stagiaire.
Al onze cursussen vinden plaats in Atelier Vieusart Chemin de Vieusart, 35 à 1300 Waver
Jean-Luc Pigneur
Vieusart Academy of Culinary Arts asbl
Chemin de Vieusart, 35
1300 Waver
De opleiding is volledig gratis. Alle kosten worden door de stagemeesters gedragen.
De stagiair tekent een beroepsinlevingsovereenkomst voorzien in het artikel 104 van de programmawet van 2 augustus 2002. Deze wet maakt uit dat de beroepsinlevingsovereenkomst een sociaal document is.
Gedurend de stage, de stagiair heeft geen recht op een loon. Echter, een maandelijkse vergoeding wordt hem toegegeven. Deze is ongeveer 600 euros waard.
De stagiair is gelijkgesteld aan een werknemer en krijgt dus geen kindergeld.
Het verblijf is in de meeste instellingen inbegrepen.
De stagiair krijgt op zijn eerste dag formatie, twee keukenjassen met het logo van de academie en twee broeken. De keukenschorten worden door de stagemeesters geleverd.
Deze opleiding begint op maandag 22 september in Waver.
De opleidingmodulen beginnen om 9uur stip en eindigen rond 17h30-18uur behalve op sommige dagen zoals bezoeken aan leveranciers en productieplaatsen.