Vieusart Academy of culinary arts

un centre de perfectionnement en restauration gastronomique

U hebt net uw opleiding aan de hotelschool beëindigd en u droomt van een carrière in de gastronomie ?
U meent over de vereiste kwaliteiten en motivatie te beschikken om aan een exclusief professioneel leven te beginnen ?

U wilt nog verder gaan ? Wij bieden u de mogelijkheid aan om u te vervolmaken, om uw basisopleiding verder te zetten via een unieke formule waarbij een doelgerichte opleiding wordt gecombineerd met stages in de meest gerenommeerde restaurants van het land, naar voorbeeld van het Franse partnerschap.

Jean-Luc Pigneur

oprichter

Opleiding

Programma

De Vieusart Academy of Culinary Arts groepeert de verschillende stageplaatsen en biedt aan 10 jongeren 30 dagen opleiding aan in nieuwe technieken en toepassingen, gegeven door gerenommeerde professionele specialisten. Deze opleiding wordt gevolgd door 3 stages van telkens 4 maanden in de meest gereputeerde restaurants van het land.

Opleiding in keuken :

6 weken van intense opleiding, verdeeld over 12 modules

  • Werken met chocolade , desserts op bord
  • Brood en banket
  • Technologie – technische en wetenschappelijke benaderingen
  • Moleculaire keuken – basis en principes
  • Nieuwe technieken, nieuwe uitrustingen, food pairing
  • Œnologie – initiatie in de wijndegustatie
  • Hygiëne in het restaurant – concrete hygiënemaatregelen
  • Kennis en kunde, op zoek naar uitmuntendheid.

Opleiding in zaal

5 weken van intense opleiding, verdeeld over 10 modules

  • Communicatie klant, protocol en voorrang
  • Verwachtingen van de sommelier
  • Œnologie - wijnen en sterke dranken in de wereld
  • Bartender – aperitieven en cocktails
  • Bier – productie en variëteiten
  • Koffies, thees, waters, kazen
  • Kennis en kunde, op zoek naar uitmuntenheid

Onze bezoeken aan leveranciers en productieplaatsen vervolledigen de opleiding, alsook de talrijke discussies en gedachtenuitwisselingen met de Vieusart Academy of Culinary Arts en de attitude van de stagiaire.

Trainingsdata

Al onze cursussen vinden plaats in Atelier Vieusart Chemin de Vieusart, 35 à 1300 Waver

Opleidingsmodules in keuken

Van midden september tot einde oktober

Opleidingsmodules in zaal

Van midden augustus tot midden september

Contacten en toegangsplan

Indien u verdere vragen heeft, aarzel niet ons te contacteren

Jean-Luc Pigneur
Vieusart Academy of Culinary Arts asbl
Chemin de Vieusart, 35
1300 Waver

Tel. +32 (0)476 28 76 84Fax. +32 (0)10 24 79 94info@vieusartacademy.be

Fotogalerij

  • Œnologie
    Foto credit Anthony Florio
  • Cuisine avec San Degeimbre
    Foto credit Anthony Florio
  • Cuisine avec Jean-Luc Pigneur
    Foto credit Anthony Florio
  • Cours de cuisine
    Foto credit Anthony Florio
  • Nourriture
    Foto credit Anthony Florio
  • Cours de cuisine
    Foto credit Anthony Florio
  • Nourriture
    Foto credit Anthony Florio
  • Cours de cuisine
    Foto credit Anthony Florio
  • Dégustation
    Foto credit Anthony Florio

FAQ